Kundeservice: 70228860      Dansk service og dansk garanti    Fragt kun 29kr. Fri fragt fra 1000 kr. *  

   

Varta Lygter

 

Knive og batterier til robotplæneklipper Knive til robotplæneklipper Knive og batterier til robotplæneklipper batterier til robotplæneklipper batterier til Gardena robotplæneklipper batterier til Husqvarna robotplæneklipper

 
 
Feedback
 • Læs alle anmeldelser
 • Køberne siger:
 • 5 af 5
  Karin F.:
  meget fin og hurtig service
 • 5 af 5
  Inge J.:
 • 5 af 5
  Lars J.:
  Bestilte nogle Eneloop batterier kl 15 og modtog dem allerede kl 930 dagen efter. Super hurtige
 • 5 af 5
  Karsten J.:
  Hurtig levering, billigste sted på nettet.
 • 5 af 5
  Aage J.:
  Bestilte batterier til mine røgalarmer, så virker de igen. Hurtig levering.

Lithium Batterier

Der har i løbet af de senere år været en meget stor interesse på at lave energivenlige løsninger inden for mange forskellige felter i samfundet. Her er især genbrug og genopladelighed blevet et meget bredt tema inden for batterier, som langt de fleste borgere benytter sig af. Det er eksempelvis gældende for batterierne i fjernbetjeningen, brandalarmen, cykellygterne, lommelygten og et væld af andre forskellige ting. Derfor er det også vigtigt, at der lægges en indsats i at gøre forbruget af batterier så miljøvenlige som muligt. Af disse årsager handler det om at gøre batterierne effektive, således der kan komme et så stort forbrug ud af batterierne i forhold til de ressourcer, der benyttes til at lave batterierne.

Derfor har lithium batterierne for alvor vundet ind på markedet, da det er en god måde at få strøm på, mens der også findes genopladelige batterier af denne type. Det er også noget af det, der er med til at gøre lithium batterierne miljøvenlige, da genopladeligheden gør, at de samme batterier kan benyttes over en meget længere tidsperiode. Derigennem benyttes der altså færre ressourcer i forhold til, at det er muligt at benytte batteriet gentagende gange efter kort opladning i en ganske almindelig stikkontakt med en oplader. Det er ikke alle lithium-batterier, der kan genoplades, men de har en stor energibeholdning, hvilket er fordelagtigt for miljøet. Fordele som disse gør dem også meget anvendelige i bærbare enheder, der ikke er praktiske at have ved en stikkontakt hele tiden. Man ser derfor også ofte typen af batteri benyttet i trådløse mobiltelefoner, som langt de fleste er ejere af i dag

Grunden til, at denne type af batteri kan genoplades, er, at lithium ioner bevæger sig fra den negative til den positive elektrode, når batteriet bliver benyttet. Under opladning af batteriet vil ionerne bevæge sig den modsatte vej, hvormed der igen er oprettet et strømpotentiale, der kan indfries, når batteriet benyttes igen. Batteritypen har ydermere en meget stor energibeholdning, mens det også egner sig godt til brug ved forholdsvis lave temperaturer, hvilket også er med til gøre batteritypen mere anvendelig inden for mange forskellige områder. Der findes flere forskellige typer af lithium batterier på markedet, hvilke er udviklet for at udnytte potentialet i lithium batteriet mest muligt.

Knapcelle-batterier

Knapcellebatteriet udmærker sig blandt andet ved dens størrelse, da den er meget lille og kan benyttes til mange forskellige ting. Det er muligt at benytte batteriet i meget små enheder såsom brandalarmer, cykellygter, bilnøgler mv. Denne type af batteri har en forholdsvis lang batterilevetid, hvilket vil sige, at den kan benyttes over meget lange perioder, hvilket eksempelvis er en fordel, når den skal benyttes i brandalarmer, bilnøgler og lignende, hvor man sjældent ønsker at skifte batteriet. En standard type af knapcellebatteriet vil have en højde på 3,2 mm og en diameter på 20,0 mm, mens spændingen eksempelvis kan være 3 V. Det er generelt vigtigt at finde et batteri, der kan levere den strøm, som den givne enhed har behov for i henhold til at kunne fungere optimalt.

Standard-batterier

Standardbatterierne er de søjleformede batterier, de fleste vil kende fra fjernbetjeninger, lommelygter og lignende. Batterierne er større end knapcellebatterierne størrelsesmæssigt, og det er også muligt at finde nogle af disse batterier, der er i stand til at levere en større mængde af strøm. Som det er gældende for knapcellebatterierne og specialbatterierne, findes der både genopladelige batterier, og batterier som ikke kan genoplades. Den fysiske størrelse på standardbatterierne kan også variere, hvilket skal afstemmes med den batteristørrelse, den givne enhed må kræve. Der er eksempelvis forskel på, hvor store batterier en fjernbetjening skal benytte i forhold til en anden. En størrelse kan eksempelvis være en højde på 50,5 mm og diameter på 14,5 mm, og det vil oftest fremgå på fjernbetjeningen, lommelygten osv., hvilken type og størrelse batteri der skal benytte.

Special-batterier

Det er dog ikke altid, at knapcellebatterierne eller standardbatterierne passer i forhold til det, man skal benytte dem til. Det kan eksempelvis være, at der er behov for nogle specielle typer af batterier til fjernbetjeningen til garageporten, alarmerne i boligens alarmsystem eller lignende. Det kan være, at det ikke er muligt at få de gængse lithium batterier i netop den størrelse, der er behov for, hvormed det kan være en fordel med specialbatterier. Det kan også være, at der er behov for nogle batterier, der kan levere en lidt højere spænding, end standardtyperne kan, hvorfor det også kan være værd at gå på jagt efter nogle specialbatterier, således det er muligt at få opfyldt sine krav og behov.

til toppen | til bunden